Word jij een vrijwillige Talenten Consulent?

Het Bisdom van ‘s-Hertogenbosch heeft een kring van enthousiaste mensen die parochies willen ondersteunen bij vragen op het terrein van communicatie en geldwerving: de Talenten Consulenten. De kring van Talenten Consulenten past in het Talenten Programma, een meerjarenaanpak, voor ondersteuning van parochies bij hun communicatie en geldwerving. Mede door deze consulenten hopen we bij te dragen aan de energie en het elan van parochies, om breder draagvlak en hogere inkomsten te creëren.

Wat is de bedoeling van de kring Talenten Consulenten?

Bij de Talenten Consulenten kunnen parochies in ons bisdom terecht met hun vragen over communicatie en geldwerving. In het Bisdom Rotterdam doen parochies al enige tijd met succes een beroep op een dergelijk netwerk van consulenten. Het gaat niet alleen om begeleiding bij de Actie Kerkbalans: ook voor overige vragen op de terreinen van fondswerving en communicatie kunnen ze worden benaderd.  De Talenten Consulenten worden ondersteund en begeleid door Ton Lansdaal en Joost Goes van het bisdom en extern adviseurs Anne van Putten en Baukje Stam.

Wat bieden we?

  • Een drietal inwerk/trainingsavonden. Onder anderen de aanvoerder van het netwerk in het Bisdom Rotterdam, Ad Sosef, zal vanuit zijn rijke ervaring een avond verzorgen over hoe de interactie tussen consulenten en parochies in de praktijk functioneert.
  • Regelmatige bijeenkomsten op het bisdom om ervaringen uit te wisselen. Een marketing en communicatie-expert zal telkens een thema behandelen.
  • Een interessant netwerk, je doet nieuwe kennis op en adviseert je collega’s in andere parochies.
  • Ondersteuning vanuit het bisdom bij beantwoording van vragen van parochies.
  • Verworven kennis die je ook in je eigen parochie kunt inzetten!

Wat zoeken we? Wat vraagt het van je?

  • Mensen met talenten op het gebied van communicatie en/of geldwerving.
  • Enige affiniteit met adviseren / begeleiden van andere mensen; zorgvuldig zijn in contacten.
  • Personen die zelf in grote mate bepalen hoeveel tijd ze als Talenten Consulent kunnen en willen besteden, maar die zeker een paar uur per week beschikbaar zijn.

SPECIALE OPROEP. Gezocht! Weet jij alles van Navision en ben je bereid om af en toe een collega-parochie te helpen? Stuur dan een mail aan Ton Lansdaal: TLansdaal@bisdomdenbosch.nl.

Kortom: vind jij het leuk om kennis te delen met andere parochies en tegelijk zelf ook nieuwe dingen te leren en je netwerk uit te breiden?  Vul dan onderstaand formulier in. We nemen dan telefonisch contact met je op.