Ben je goed in tekstschrijven? Heb je ervaring met het organiseren van fondsenwervende acties? Beschik je over andere talenten waarmee parochies hun voordeel kunnen doen bij het verbeteren van Actie Kerkbalans, of weet je iemand die dergelijke kwaliteiten bezit? Kom dan de kring van Talenten Consulenten versterken of attendeer iemand anders op die mogelijkheid.

Enthousiaste vrijwilligers deelden afgelopen jaar hun talent met andere parochies. Ze droegen bij aan een kwaliteitsimpuls voor de Actie Kerkbalans. En met tastbaar resultaat: een aantal parochies meldt een significante stijging van de inkomsten, enkel en alleen omdat iemand meekeek met de fondsenwervende brief aan parochianen of op andere wijze deskundig advies verleende. Lees hier hoe Talenten Consulenten Hester en Ko terugkijken op hun vrijwillige inzet.

Wegens het succes willen we de kring van Talenten Consulenten vergroten met het oog op Actie Kerkbalans 2019.

Wat bieden we:

– Een drietal inwerk/trainingsavonden.
– Regelmatig bijeenkomsten bij het bisdom om ervaringen uit te wisselen. Experts op het gebied van marketing en communicatie behandelen telkens een interessant thema.
– Je wordt onderdeel van het netwerk van Talenten Consulenten, je doet nieuwe kennis op, je adviseert collega’s.
– Er is vanuit het bisdom ondersteuning bij beantwoording van vragen van parochies.
– Alle opgedane kennis kun je natuurlijk ook in je eigen parochie inzetten.

Wat zoeken we? Wat vraagt het van je?

– We zoeken mensen met talenten op het gebied van communicatie en/of geldwerving.
– Enige affiniteit met adviseren/begeleiden van anderen; zorgvuldigheid in contacten.
– De tijdsbesteding bepaal je grotendeels zelf. In de aanloop naar de actieperiode van Kerkbalans vragen we een beschikbaarheid van een paar uur per week.

Kortom: vind je het leuk om kennis te delen met andere parochies en ook zelf nieuwe dingen te leren en je netwerk uit te breiden? Maak dan je belangstelling kenbaar door een mail met je motivatie en een toelichting op je talenten te sturen naar Ton Lansdaal, coördinator Talenten Programma Bisdom van ‘s-Hertogenbosch via contact@talenten-programma.nl. We nemen vervolgens contact met je op.

SPECIALE OPROEP. Gezocht! Weet jij alles van segmenteren in DocBase en ben je bereid om af en toe een collega-parochie te helpen? Stuur dan een mail aan Ton Lansdaal: TLansdaal@bisdomdenbosch.nl.