Cases en tips Kerkbalans

Deze pagina vullen we de komende weken en maanden met ervaringen van parochies. Dit jaar begeleiden we 20 parochies bij hun actie Kerkbalans. Daarnaast adviseren we deze parochies ook bij andere vraagstukken op het gebied van communicatie en fondsenwerving. De inzichten en adviezen zullen we op deze pagina ook delen met andere parochies in het bisdom.

Hulmiddelen voor parochies

We hebben een aantal hulpmiddelen gemaakt, die je hier kunt downloaden:

Voor algemene informatie over een goede actie Kerkbalans verwijzen we graag naar www.kerkbalans.nl en specifiek naar het stappenplan onder het kopje Organiseren. Bij elke stap wordt verwezen naar te downloaden documenten; die vind je hier: http://kerkbalans.nl/downloads/

Tips van collega-parochies

Winnende folder Kerkbalans 2017

  • Algemene tip: hoe persoonlijker hoe beter de actie. Een persoonlijke brief, een persoonlijke boodschap, persoonlijk afgeven / ophalen.
  • Maak minstens twee briefvarianten (klik op de link voor een voorbeeldbrief): één voor gevers aan Kerkbalans en één voor niet-gevers.
  • Maak bij niet-gevers eventueel nog onderscheid tussen mensen die de afgelopen 3 jaar wel een of meerdere keren aan Kerkbalans hebben gegeven en mensen voor wie dat langer geleden is.
  • Besteed veel aandacht aan een goede brief! (Tips hierover komen in oktober op deze website en vind je ook op www.kerkbalans.nl). Benoem concreet waar het geld voor nodig is, welke plannen zijn er en blik evt. terug op mooie momenten van het afgelopen jaar.
  • Geven aan Kerkbalans is niet zoals de contributie van bijv. een sportvereniging; Kerkbalans is een vrijwillige bijdrage. Stel een inspirerende brief op en maak het geven leuk voor de parochianen.
  • Personaliseer de brief
  • Overweeg een eigen folder te maken; kijk op https://kerkbalans.nl/folderwedstrijd/ voor inspiratie.
  • In de webshop vind je een nieuwe, handige tool om een eigen folder te maken.

Heb jij tips die we op deze website kunnen zetten voor collega-parochies? Laat het ons weten! Mail naar contact@talenten-programma.nl